Kinderboekenweek 2024 "Lekker eigenwijs"

Beste ouders, verzorgers,

 

Woensdag 2 oktober is het dan zover. 

De nationale Kinderboekenweek gaat van start. 

 

We vieren deze opening in de speelzaal, waarbij u van harte welkom bent. 

De leerlingen gaan om 8.05 uur eerst gewoon naar de klas. We starten de opening om 8.20 uur.

Het is fijn als u achter de kinderen plaatsneemt. 

We sluiten af met het lied en dansje “Lekker Eigenwijs” van Kinderen voor Kinderen. De kinderen mogen deze dag ”lekker eigenwijs” verkleed of versierd op school komen.

 

Tijdens de Kinderboekenweek (van 2 tot en met 11 oktober) is de boekenkraam in de ochtend geopend tussen 8.05 uur tot 8.30 uur. In verband met de rust in de school willen we u vragen om echt de eindtijd van 8.30 uur aan te houden. 

‘s Middags is de kraam open van 13.30 uur tot 14.15 uur. De boeken in de boekenkraam kunt u bekijken en ter inspiratie gebruiken. De boeken kunnen dus niet direct worden meegenomen. Via een machtigingsformulier kunt u de boeken bestellen. Met uw aankoop steunt u onze schoolbibliotheek. Dynamis mag 10% van het totaal verkochte bedrag aan bibliotheekboeken besteden.

 

Tijdens de Kinderboekenweek staat het (voor)lezen centraal. In de groepen 4 tot en met 8 mogen de kinderen meedoen met een voorleeswedstrijd op school. In de eigen groep worden de voorrondes gehouden. De winnaars uit de groepen 4, 5 en 6 strijden dan tegen elkaar voor een leuk prijsje. De winnaar uit de groepen 7 en 8 mag uiteindelijk meedoen met de voorleeswedstrijd in de bibliotheek in Hoorn. Onze oud-leerling Lars Metz heeft vorig jaar deze voorleeswedstrijd gewonnen en hij mocht toen zelfs meedoen met de voorleeswedstrijd van West-Friesland.

 

De leescommissie

Kopie-van-Header-formaat-website Kopie-van-Header-formaat-website